Eva de Reus
Eva de Reus Binnenland 28 nov 2015 / 09:29 uur

GroenLinks wil verdwenen fietspad Kruisplein terug

Wie vaak door het centrum van Rotterdam fietst is het misschien al opgevallen: het fietspad langs de westzijde van het Kruisplein is opeens verdwenen. Fietsers zullen de weg voortaan moeten delen met automobilisten. GroenLinks is daar niet blij mee en eist opheldering bij de verantwoordelijk wethouder.

Lees ook: Nieuwe fietspaden straks binnen paar weekjes klaar

Het Kruisplein is onlangs omgetoverd in een brede voetgangerspromenade. ,,Prachtig”, vindt GroenLinks-raadslid Arno Bonte, maar het verdwenen fietspad zit hem dwars. ,,Rotterdam heeft de ambitie om de fietsstad van Nederland te worden en dan wordt één van de meest gebruikte fietspaden zomaar opgedoekt.”

Fietstoets moet verdwenen fietspad voorkomen

Om plotseling verdwenen fietspaden te voorkomen wil Bonte dat er voortaan eerst een ‘fietstoets’ wordt gedaan, voordat de tekentafel verlaten wordt. “Zo voorkomen we dat er veelgebruikte fietspaden verdwijnen en kunnen we misschien zelfs kansen benutten om het fietsnetwerk juist te verbeteren."

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
GroenLinks wil verdwenen fietspad Kruisplein terug
Sluiten