Carlo Doodeman
Carlo Doodeman Binnenland 18 nov 2015

Eigen metrowandelkaart voor Amsterdam

Geïnspireerd door de metropool Londen en verzoekjes van volgers via Twitter, heeft ook Amsterdam nu een eigen metrowandelkaart.

https://twitter.com/NoordZuidlijn/status/666918474455908352

Wij nemen je mee

De kaart is gemaakt door de dienst Wij nemen je mee’, van de Noord/Zuidlijn. Verschillende Twittervolgers hadden opgemerkt dat Londen een metrowandelkaart heeft, waarop je kunt zien hoever het lopen is van het ene naar het andere station.

Lees ook: Moslima uitgescholden in metro, man grijpt in

Toen kreeg Wij nemen je mee bij afwezigheid van een Amsterdamse metrowandelkaart de volgende vraag voorgeschoteld: kunnen jullie ook niet zo’n kaart maken? En zo geschiedde. Nu heeft Amsterdam dus een kaart waarop de loopafstanden tussen metrostations te zien zijn.

Tijd en geld besparen

In Londen is de kaart in het leven geroepen om wandelen aan te moedigen, maar ook omdat je er geld en soms zelfs tijd mee kunt besparen. Gezonder is het natuurlijk sowieso. Je kunt de kaart hier downloaden.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Eigen metrowandelkaart voor Amsterdam
Sluiten