Job Halkes
Job Halkes Binnenland 4 nov 2015

Eerdmans: Wij zijn de baas in het centrum

Met de extra inzet van jongerenstewards, toezichthouders, agenten en BOA’s van de RET moet de rust rond metrostation Beurs op met name de vrijdagavond terugkeren. Winkeliers en bezoekers van het centrum klaagden over groepen jongeren die bij de ingang van het station mensen lastigvallen. Ook bij Hennie van Schaik, vicevoorzitter van de gebiedscommissie Centrum, regende het klachten.

Lees ook: Hangjeugd verziekt koopavond rond metrostation Beurs

Na een artikel in deze krant over de overlast van de hangjongeren besloot wethouder Joost Eerdmans in te grijpen. „Afgelopen vrijdag hebben we al extra mensen ingezet. Want wij zijn de baas in het centrum en niet de hangjeugd.” Volgens hem moeten bezoekers geen onveilig en onwelkom gevoel krijgen als ze de metro uitstappen. „We zagen wel dat de groepen zich naar binnen hebben verplaatst na alle media-aandacht. Maar samen met de RET pakken we daar ook door.”

Volgens Eerdmans is de inzet fors. „We hebben acht jongerenstewards, vier mensen van stadsbeheer en twee wijkagenten ingezet. Ook de RET heeft extra handhavers in het station neergezet om jongerenoverlast daar tegen te gaan.” Tijdens een speciale briefing, waarbij ook de particuliere beveiligers van winkels aanwezig waren, is het jongerenprobleem besproken. „De Lijnbaan was in het verleden een plek waar mensen niet meer kwamen vanwege de vele overlastgevende jeugd. Dat heeft veel indruk gemaakt bij Rotterdammers. Naar zo’n situatie willen we niet meer terug.”

Aanpak staat voorlopig

De verstevigde aanpak blijft voorlopig van kracht. „Zolang het nodig is, zetten we extra in”, aldus Eerdmans. Ook andere plekken in het centrum hebben zijn aandacht, al staat Metrostation Beurs bovenaan de lijst. „We blijven alert.”

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Wekelijks het beste van Metro in je mailbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang iedere donderdag om 16.00 uur een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Eerdmans: Wij zijn de baas in het centrum
Sluiten