Carlo Doodeman
Carlo Doodeman Binnenland 23 nov 2015 / 16:48 uur

Duurste en grootste penthouse van Nederland in A’dam

Het Pontsteigergebouw in de Amsterdamse Houthavens krijgt volgens het Vastgoedjournaal het grootste en duurste penthouse van Nederland. De kans dat er een Amsterdammer of überhaupt een Nederlander in komt te wonen, is heel erg klein.

Vierkantemeterprijs

De indicatie van de prijs is gebaseerd op de vierkantemeterprijs van het kleinste appartement. Dat appartement telt 100 vierkante meter en kost 625.000 euro. Het penthouse heeft een oppervlakte van 1440 vierkante meter en op basis van het kleinste appartement, kom je dan uit op ruim 10 miljoen euro.

Record verpletterd

Hiermee verplettert de woning de vorige recordhouder van grootste en duurste appartement van Nederland: een bovenverdieping van De Rotterdam in Rotterdam. Voor dat penthouse is 3,44 miljoen euro neergelegd en daar kregen de Amerikaanse kopers 750 vierkante meter voor terug.

Lees ook: Amerikaans stel koopt duurste penthouse in Rotterdam

Expats

Ook het penthouse van het Pontsteigergebouw zal waarschijnlijk niet in Nederlandse handen vallen. Het Vastgoedjournaal verwacht dat het optrekje een prooi gaat worden voor vermogende expats uit het buitenland, bijvoorbeeld uit Azië of de VS. Expats uit die landen hebben doorgaans minder moeite met het betalen van gigantische bedragen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Wil jij iedere donderdag om 16.00 uur de parels uit het Metroweb, winacties en meer fun ontvangen? 🤹‍♀️

Reageer op artikel:
Duurste en grootste penthouse van Nederland in A’dam
Sluiten