Siobian Heiblom
Siobian Heiblom Binnenland 18 nov 2015 / 17:41 uur

De Hoekse lijn? ‘Ja, heel erg fijn’

De eerste paal is gezet voor de Hoekse Lijn. Deze metrolijn brengt je van Schiedam zo naar het strand. De lijn doet zo’n 24 minuten over de reis, een paar minuten korter dan het huidige traject met de trein. Die komt vanaf 2017 te vervallen. Op straat zien de Rotterdammers de metrorit wel zitten.

Image and video hosting by TinyPic

Rowan Kooper (21)
Het lijkt mij wel handig. De metro rijdt vaker dan de trein. Of ik die metro ook weleens ga nemen, weet ik niet. Het is niet dat ik de metro mis, maar wie weet. Misschien maak ik er wel gebruik van als de lijn er eenmaal is. Het klinkt als een leuk idee, nu afwachten hoe het uitpakt.

Image and video hosting by TinyPic

Andrea Martin (59)
Ik denk dat je dan wel wat sneller de metro pakt in plaats van de auto. Zeker als je bijna op het strand uitstapt. Die metrolijn naar Den Haag is een groot succes, ik zie dat hiermee ook wel gebeuren.

Image and video hosting by TinyPic

Kees Schakel (67) en Toos Schakel (59)
Goede verbindingen maken, lijkt mij altijd een prima idee. De metro rijdt vaker dan de trein, dus dat is ook heel fijn. Ook leuk voor gezinnen, zij kunnen spontaan wat makkelijker naar het strand.

Image and video hosting by TinyPic

Petra van Ruitenbeek (46)
Lijkt mij een gat in de markt. De metro is wat laagdrempeliger dan de trein. Zeker voor stadse mensen, die reizen veel met de metro en misschien minder met de trein. Zo komen stadse mensen ook wat vaker naar het strand.

Reageer op artikel:
De Hoekse lijn? ‘Ja, heel erg fijn’
Sluiten