Daniëlle Rijsdijk
Daniëlle Rijsdijk Binnenland 16 nov 2015 / 15:48 uur

Capels ziekenhuis lift ouderenzorg met nieuw project

Ouderen na hun ziekenhuisbezoek echt goed begeleiden, dat gebeurt volgens het IJsselland Ziekenhuis in Capelle aan den IJssel nog te weinig. Daarom komt het Capelse hospitaal met een actieplan.

Samen met alle grote thuiszorgorganisaties, huisartspraktijken en welzijnsorganisaties in de regio Rijnmond hebben zij de handen ineen geslagen en de zogeheten ‘Transmurale Zorgbrug’ gecreëerd. Wat neerkomt op een ‘betere verbinding tussen het ziekenhuis en thuis.’

Vergrijzing

„Na een opname kan de overgang van het ziekenhuis naar de thuissituatie voor een patiënt een enorme stap zijn. Daarom is het goed dat kwetsbare ouderen in het ziekenhuis al een wijkverpleegkundige ontmoeten die hen thuis gaat begeleiden. Zo slaan we als ware een brug tussen ziekenhuis en thuis,” stelt het ziekenhuis in een persbericht.

Amsterdamse proef

Eerder draaide een driejarige pilot van dit project in de Amsterdamse regio. „Uit de proef is gebleken dat ouderen minder last hebben van complicaties, dat er bij terugkeer thuis minder achteruitgang plaatsvindt en dat er betere aandacht voor medicatie is.”

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Capels ziekenhuis lift ouderenzorg met nieuw project
Sluiten