Daniëlle Rijsdijk
Daniëlle Rijsdijk Binnenland 10 nov 2015 / 15:36 uur

Capelle ook overstag: eindelijk koopzondag

Na een hoop gesteggel is de kogel dat toch door de kerk: ook in Capelle aan den IJssel mogen de winkels voortaan op zondag open.

Dat is duidelijk geworden na de gemeenteraadsvergadering waarin een meerderheid van de raadsleden instemde om de winkeltijden te verruimen. Het voorstel kreeg 23 stemmen vóór en 10 tegen.

Proef

Het afgelopen jaar had de gemeente, onder de rook van Rotterdam, koopzondagen op proef. Volgens het college, die de pilot evalueerde, blijkt dat de koopzondagen een economische impuls geven aan de stad en zorgen voor meer levendigheid. Uit de proef blijkt eveneens dat drie kwart van de inwoners er het afgelopen jaar wel eens op de traditionele rustdag op uittrok. En dan met name voor het doen van boodschappen.

Verdeeldheid

Volgens RTV Rijnmond zijn ondernemers nog verdeeld over het besluit: die in Capelle XL willen graag wekelijks open blijven, die in winkelcentrum de Koperwiek hebben beduidend minder behoefte aan een koopzondag.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Capelle ook overstag: eindelijk koopzondag
Sluiten