Anaïs Vije
Anaïs Vije Binnenland 27 nov 2015
Leestijd: 1 minuut

Bordspel verovert wereld via crowdfunding

De 51-jarige Arno Quispel hoopte via een crowdfundingsactie mensen alvast warm te maken voor een nieuw spel dat hij samen met zijn broer ontwikkelde. Inmiddels staat hij op het punt de wereld te veroveren met het spel. In drie dagen tijd wist Quispel, een advocaat uit Oud-Beijerland, driehonderdduizend euro in te zamelen. „Elk uur steeg de teller”, laat hij aan het AD weten.

Het spel, dat Carson City heet, speelt zich af in het jaar 1858 in Nevada. Met cowboys de beste stukken land van de nieuwe stad kopen, is het doel van het spel. Daarna is het de bedoeling dat de spelers zo succesvol mogelijk ranches, saloons en kolenmijnen bouwen.

Uitdaging

Quispel startte tien jaar geleden samen met zijn broer de bordspellenuitgeverij Quined. Het is de eerste keer dat hij dit spel aanbiedt op zo’n grote schaal (over de hele wereld). Door de houten poppetjes en de extra attributen weegt de doos drie kilo, wat nog eens een extra uitdaging is voor de spelontwikkelaars.

Hobby

Liefhebbers van het spel konden via de crowdfundactie geld inleggen nog voordat het spel gemaakt werd. ,,Normaal gesproken laat ik van een spel een bepaalde oplage maken. Dan is het daarna de kunst om die allemaal kwijt te raken”, aldus de advocaat. Hoeveel exemplaren hij van dit spel verwacht te verkopen en of hij er aan gaat verdienen, durft hij niet te zeggen. De broers doen het voornamelijk vanuit hun passie. ,,Het blijft vooral een hobby, als je de tijd en investering die je erin stopt afzet tegen de opbrengst”, aldus Quispel tegen het AD.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Bordspel verovert wereld via crowdfunding
Sluiten