Carlo Doodeman
Carlo Doodeman Binnenland 23 nov 2015 / 12:33 uur

Boeken en leesactiviteiten voor vluchtelingen A’dam

De drie Amsterdamse opvanglocaties voor vluchtelingen krijgen binnenkort pop-up-bibliotheken. De bibliotheken worden geopend met behulp van de Openbare Bibliotheek Amsterdam (OBA) en de boekenkasten moeten gevuld worden met door Amsterdammers gedoneerde boeken.

Boeken

De bibliotheek vraagt de bewoners van de hoofdstad dan ook om gul te doneren. Prentenboeken, kinderboeken, woordenboeken en boeken over Nederland en de Nederlandse taal zijn allemaal van harte welkom. Evenals Arabische tijdschriften, Engelse tijdschriften en zelfs strips.

Lees ook: Opleiding voor vluchtelingen met kennis ICT

Persoonlijk berichtje

De OBA is van mening dat boeken kunnen helpen bij het leren van de Nederlandse taal. Daarnaast zorgen boeken voor afleiding, ontspanning en steun. Om het nog een beetje leuker te maken, is het verzoek aan de donateurs om een persoonlijk berichtje in het boek achter te laten voor de toekomstige lezers.

Activiteiten

Naast het verzorgen van de boeken wil de OBA ook verschillende activiteiten organiseren. Denk aan voorlezen en hulp bij het leren van de Nederlandse taal.

Locaties

De drie locaties waar momenteel vluchtelingen worden opgevangen in Amsterdam zijn: de Flierbosdreef in Zuidoost, het voormalige Huis van Bewaring aan de Havenstraat in Zuid en The Sharing Tower aan de Haaksbergweg in Zuidoost.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Wil jij iedere donderdag om 16.00 uur de parels uit het Metroweb, winacties en meer fun ontvangen? 🤹‍♀️

Reageer op artikel:
Boeken en leesactiviteiten voor vluchtelingen A’dam
Sluiten