Carlo Doodeman
Carlo Doodeman Binnenland 24 nov 2015 / 11:15 uur

Beveilingscanners voor reizigers Thalys op A’dam CS

De Franse hogesnelheidstrein Thalys gaat de veiligheid voor reizigers verhogen. Binnenkort moeten klanten van de trein eerst door een beveiligingspoortje voor zij mogen instappen, óók op station Amsterdam Centraal Station.

Beveiligingsscanners

Het besluit om de poortjes in te zetten, komt van de Franse minister van verkeer: Ségolène Royal. Hij wil dat er beveiligingsscanners komen op de stations van Parijs en Lille, maar ook op Brussel, Keulen én Amsterdam. De minister wil de veiligheidsmaatregelen zo snel mogelijk treffen, het liefst voor 20 december en anders begin 2016.

Wapens en tickets

De poortjes moeten er niet alleen voor zorgen dat er geen wapens aan boord van de trein komen, maar ook dat mensen zonder ticket buiten de deur gehouden kunnen worden. De beveiligingsscanners zijn niet uniek in Europa. Na de aanslagen van 2004 in Madrid, voerde Spanje ook al dergelijke beveiligingspoortjes in.

Lees ook: Helden overmeesterden aanslagpleger Thalys

Druppel

Toen een man met een kalasjnikov in augustus in een Thalys overmeesterd werd, overwoog de minister al om verhoogde veiligheidsmaatregelen te treffen, maar deed dat uiteindelijk niet. De terreuraanslagen in Parijs van 13 november waren de druppel.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Wil jij iedere donderdag om 16.00 uur de parels uit het Metroweb, winacties en meer fun ontvangen? 🤹‍♀️

Reageer op artikel:
Beveilingscanners voor reizigers Thalys op A’dam CS
Sluiten