Carlo Doodeman
Carlo Doodeman Binnenland 3 nov 2015 / 14:48 uur

Amsterdammers fietsen het traagst van Nederland

Verrassend is het niet in een echte fietsstad als Amsterdam, maar in de hoofdstad ligt een van de drukste fietspaden van Nederland. De Jodenbreestraat staat qua geregistreerde fietsersritten op de vierde plek van het land. Dat blijkt uit onderzoek van de Fietsersbond waar 55.000 deelnemers aan meewerkten.

Lees ook: De fiets is populairder dan ooit

Traag

Naast een vierde plek zijn er voor Amsterdam ook twee eerste plekken: Amsterdammers fietsen met een gemiddelde snelheid van 14,9 kilometer het sloomst van het hele land (door hindernissen) en Amsterdam leverde de meeste deelnemers aan het onderzoek. Maar liefst 10 procent van de gemeten fietsritten begon in de hoofdstad.

Lees ook: De vijf meest veilige fietssteden

Fietsklimaat

Om aan deze gegevens te komen zijn er fietsdata verzameld van deelnemers tussen 14 en 20 september. Het uiteindelijke doel van het onderzoek is om het fietsklimaat in Nederland te verbeteren. In Amsterdam zit het met dat fietsklimaat wel snor, want de stad is al een aantal keer uitgeroepen tot beste fietsstad van de wereld.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang donderdag de beste tips in je mailbox!

Reageer op artikel:
Amsterdammers fietsen het traagst van Nederland
Sluiten