Tjerk de Vries
Tjerk de Vries Binnenland 5 nov 2015 / 16:07 uur

‘Ajaxbestuur moet Utrecht boycotten’

Het bestuur van Ajax moet solidair zijn met de supporters en de wedstrijd in en tegen Utrecht links laten liggen. Veruit het merendeel van de Amsterdammers vindt een boycot op zijn plaats, nu burgemeester Jan van Zanen van Utrecht de Ajaxfans heeft verboden om het duel te bezoeken.

Dat blijkt uit de honderden stemmers op een poll op Metronieuws.

Bunnik Side

Van Zanen heeft besloten de Ajaxsupporters op 13 december niet in het stadion van FC Utrecht toe te staan. Hij vreest voor ongeregeldheden, nadat de KNVB heeft geëist dat de Bunnik Side, het vak van de harde kern supporters van Utrecht, leeg blijft.

Die straf heeft de voetbalbond opgelegd omdat er tijdens de vorige editie van FC Utrecht – Ajax zeer kwetsende antisemitische spreekkoren te horen waren uit dat vak. Omdat Utrecht de eigen fans niet kan of wil weren, zitten die nu verspreid door het stadion. En als daar ook Ajaxfans zouden zitten, zou dat een gevaar vormen.

Kamervragen

De maatregel, waar nu alleen de Ajaxfans de dupe van worden, heeft tot veel verbazing geleid. Inmiddels zijn er zelfs raads- en Kamervragen over gesteld. Het wekt bevreemding dat degenen die de kwetsende liederen zongen niet worden aangepakt, maar de Ajacieden wel.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Wil jij iedere donderdag om 16.00 uur de parels uit het Metroweb, winacties en meer fun ontvangen? 🤹‍♀️

Reageer op artikel:
‘Ajaxbestuur moet Utrecht boycotten’
Sluiten