Carlo Doodeman
Carlo Doodeman Binnenland 24 nov 2015 / 13:59 uur

A’dam krijgt carnaval en carnavalsnaam door Brabo’s

Traditioneel is carnaval een feest dat vooral groots en uitbundig gevierd wordt ónder de rivieren, maar een aantal gedreven Brabanders denkt dat de viering nu ook in de hoofdstad voet aan de grond kan krijgen.

Carnavalsnaam

De Brabanders Freek Haverman en Jeroen Balkenende willen niet alleen de steek (hoofddeksel) en de alaaf (soort salueren) ‘boven de Moerdijk’ introduceren, zij willen Amsterdam ook gelijk een passende carnavalsnaam geven en daar kun je hier tot 6 december op stemmen. Hier alvast een aantal opties: Gròògragtegat, Paolkesdorp en Amsteldonk.

Lees ook: Gemiddeld 26 bier met carnaval

Vuurdoop

Als Amsterdam eenmaal een carnavalsnaam heeft, dan is het ruim een maand later tijd voor de vuurdoop. Op 22 januari moet tijdens een écht Brabants feestje in de Melkweg blijken of de Amsterdammer zich laat verleiden tot een polonaise op de maat van onvervalste carnavalskrakers. Dat feestje heet, heel toepasselijk, Alaaf & Kicking.

Prins carnaval

Het decorum is in ieder geval al grotendeels compleet. De raad van elf bestaat uit allemaal Brabanders. Nu zoekt het gezelschap nog een prins carnaval en een adjudant om hem te ondersteunen. Die prins mag een Brabander zijn, maar het is natuurlijk leuker als het Brabantse feest een flinke Amsterdamse injectie krijgt door een rasechte Mokumer op die positie neer te zetten. Suggesties?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Wil jij iedere donderdag om 16.00 uur de parels uit het Metroweb, winacties en meer fun ontvangen? 🤹‍♀️

Reageer op artikel:
A’dam krijgt carnaval en carnavalsnaam door Brabo’s
Sluiten