Anaïs Vije
Anaïs Vije Binnenland 28 okt 2015 / 13:19 uur

Zingend op kantoor de donkere dagen door

De klok is een uur achteruitgezet en de dagen worden steeds korter en donkerder. Sommige mensen raken daardoor in een dipje. Stichting Kunstzinnige Vorming Rotterdam (SKVR) bedacht daarvoor een oplossing: zingen op de werkvloer.

SKVR verzorgt komende maanden koorzanglessen voor bedrijven die op een bijzondere manier de donkere dagen willen doorkomen. „Het leuke aan de lessen is dat de rangen worden omgedraaid. Een secretaresse kan bijvoorbeeld veel beter zingen dan een manager. Collega’s zien elkaar eens op een andere manier dan normaal”, legt Janine Kratzenberg van SKVR uit.

Lees ook: Obama zingt voor Usher

Iedereen kan aan de workshops meedoen. „Je hoeft niet goed te kunnen zingen om het ergens naar te laten klinken.” De werknemers kunnen na zes weken repeteren bijvoorbeeld optreden tijdens een kerstborrel of personeelsbijeenkomst.

Lees ook: Slinkse collega grootste ergernis op de werkvloer

Ontspanning

Met de workshops hoopt SKVR dat bedrijven inzien dat creativiteit ook kan bijdragen aan de effectiviteit en prestaties van medewerkers. „Het is niet alleen voor de leuk. Het samen zingen, schept ook een band en biedt ontspanning. Het is totaal iets anders en erg creatief. Het maakt je hoofd leeg.”

Reageer op artikel:
Zingend op kantoor de donkere dagen door
Sluiten