Siobian Heiblom
Siobian Heiblom Binnenland 21 okt 2015 / 11:10 uur

Zie Mij, het Erasmus MC wordt bijzonder verlicht

‘Zie mij’, deze letters zijn vanaf vrijdag op gebouw van het Erasmus MC te zien. Dit is een project van vierdejaars studenten van de Acteerschool Rotterdam om een licht te laten schijnen op mensen die je normaal nooit ziet.

Lees ook: Erasmus MC doet proef met chemo aan huis

De letters worden gevormd door de ramen in het Erasmus MC op een bepaalde volgorde te verduisteren. Vanaf vrijdag 23 oktober 20.00 uur tot maandagochtend 07.00 uur kun je de grote letters op het gebouw zien.

Zie mij

Het idee is ontstaan tijdens een workshop van de Stichting Nieuwe Helden op de Acteerschool Rotterdam. Zij vroegen de studenten om na te denken over hoe onbekende helden in het zonnetje kunnen worden gezet. Enthousiast begonnen de studenten te brainstormen en uiteindelijk kwam het idee van ‘zie mij’ naar voren. Binnen negen dagen werd het lichtproject bedacht en ontwikkeld.

„We willen mensen laten zien die normaal vergeten worden”, laat Bas van Rijnsoever van Stichting Nieuwe helden weten. „Het Erasmus MC is daar ideaal voor. Achter al die ramen zitten mensen, die veel voor de zorg doen. Dat moeten we niet vergeten.”

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Wil jij iedere donderdag om 16.00 uur de parels uit het Metroweb, winacties en meer fun ontvangen? 🤹‍♀️

Reageer op artikel:
Zie Mij, het Erasmus MC wordt bijzonder verlicht
Sluiten