Tahnee van Nispen
Tahnee van Nispen Binnenland 9 okt 2015
Leestijd: 1 minuut

Springen op station Schiedam om je gsm op te laden

Dansen op station Schiedam-Centrum om je telefoon op te laden. Het is de komende twee weken mogelijk met een Energy Floor.

Lees ook: Voetjes van de vloer voor duurzaam wereldrecord

De NS opende vanochtend de vloer om reizigers bewust te maken van de groene ambities die het bedrijf heeft. „Tegelijkertijd wordt er gekeken hoe de bezoekers reageren”, zegt Sylvia Meijer van Energy Floors.

Telefoon

Met de Energy Floor wek je zelf stroom op waar je direct gebruik van kunt maken. Als je een keer of tien flink beweegt, kleine sprongetjes maakt of verend loopt, dan kun je je telefoon voor ongeveer vijf á tien minuten opladen”, vertelt Meijer.

Demonstratie

Om te demonstreren hoe het moet, danste de leerlingen uit groep 6 van de Schiedamse basisschool De Peperklip tien minuten lang op de vloer. Hiermee hadden ze genoeg stroom opgewekt om 15 telefoons volledig op te laden. Meijer: „Hoe zwaarder het gewicht, hoe meer stroom er wordt opgewekt. Die leerlingen hebben dus niet eens het maximale eruit kunnen halen.”

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Springen op station Schiedam om je gsm op te laden
Sluiten