Metro
Metro Binnenland 12 okt 2015 / 10:47 uur

Rotterdamse jihadist loopt in Maastricht tegen lamp

De politie heeft Rotterdammer Mohammed G. opnieuw opgepakt op verdenking van het voorbereiden van een reis naar Syrië of Irak. Dat gebeurde vrijdag in Maastricht, maar werd door het Openbaar Ministerie maandag naar buiten gebracht. G. zou zich willen aansluiten bij IS.

Lees ook: Tien jaar woede en aanslagen om Mohammedcartoons

Paspoort

De verdachte werd opgepakt terwijl hij zich op de uitreis voorbereidde en een vals paspoort probeerde te krijgen, aldus het OM. Hij is in de cel gezet en wordt later vanmiddag voorgeleid aan de rechter-commissaris.

G. was eerder dit jaar al eens opgepakt op verdenking van deelname aan terroristische activiteiten, maar werd weer vrijgelaten. Wel werd bij die gelegenheid zijn paspoort in beslag genomen.

Lees ook: Beveliging VS scherper na Mohammed-aanval

Rotterdam

In 2013 werd hij in Rotterdam opgepakt. Ook toen stond op het punt om af te reizen naar IS-gebied voor deelname aan de gewapende strijd. De rechtbank verklaarde hem schuldig maar ontoerekeningsvatbaar.

Na een mislukte poging Turkije in te reizen keerde hij in maart terug naar Maastricht. Daar vond hij een onderkomen bij het Leger des Heils.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Rotterdamse jihadist loopt in Maastricht tegen lamp
Sluiten