Job Halkes
Job Halkes Binnenland 28 okt 2015
Leestijd: 2 minuten

Rotterdam krijgt ook een eigen Lonely Planetgids

Rotterdam krijgt een eigen Lonely Planetgids. Dat heeft directeur Ron Voskuilen van Rotterdam Partners bekendgemaakt tijdens een bijeenkomst in Hotel New York. De gids komt in een beperkte oplage beschikbaar. Via het internet kan iedereen de gids in december downloaden.

Lees ook: Column Aboutaleb: Vermelding Lonely Planet een eer

In Hotel New York werd woensdagochtend getoast op de vermelding in de top-5 van ‘Top cities in the world for travellers 2016’. „Voor deze prijs hebben tienduizenden mensen in de stad keihard gewerkt”, aldus Voskuilen. Hij vertelde ook hoe de stad in beeld kwam bij Lonely Planet. „Onze persafdeling gaf begin dit jaar feedback op een stuk over Rotterdam op hun website. Daarop volgde een bezoek en hoorden we een tijd niets meer. Op 6 juni ging de telefoon met de mededeling dat we in de top-10 van 2016 stonden. Maar we moesten het nog wel 154 dagen voor ons houden.”

Wethouder Economie Maarten Struijvenberg noemt plek in de top-5 een beloning voor alle inspanningen in de stad. „Het is de Oscar van de toeristenindustrie. Dat we die award krijgen is te danken aan de inspanning van alle ondernemers en organisatoren van festivals in de stad. En de gemeente heeft daar ook een rol in gespeeld.” Hij verwacht dat het toerisme volgend jaar verder stijgt. „Dat is goed voor de stad, want dan komen er extra banen. Maar ook bedrijven zijn van harte welkom.”

Lees ook: Rotterdam flikt het weer: bij beste 5 Lonely Planet

Hans den Oudendammer, directeur van Rotterdam Topsport, merkt dat het door dit soort prijzen voor de stad makkelijker is om evenementen binnen te halen. „Als sportstad hebben we al tijden een goede naam, maar de vraag was wel altijd wat we bobo’s en bezoekers van zo’n evenement konden bieden in de stad. Wij moesten altijd een stap harder lopen dan de concurrenten. Nu staat de stad er wereldwijd goed op en dat scheelt uitleg.”

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Rotterdam krijgt ook een eigen Lonely Planetgids
Sluiten