Daniëlle Rijsdijk
Daniëlle Rijsdijk Binnenland 27 okt 2015
Leestijd: 1 minuut

Rotterdam flikt het weer: bij beste 5 Lonely Planet

Op de dag dat Amsterdam jarig is, krijgt Rotterdam het cadeau. De stad is tot nummer vijf verkozen in de top 10 ‘Best in Travel 2016’ van reisgids Lonely Planet. Rotterdam is de enige Nederlandse stad die is opgenomen in de lijst voor volgend jaar.

De afgelopen maanden werd de havenstad beoordeeld op architectuur, aanbod van kunst en cultuur, horeca en uitgaansgelegenheden. Volgens Tom Hall, hoofdredacteur van Lonely Planet’s Best in Travel 2016, dankt de stad de plek op de felbegeerde lijst aan de „futuristische architectuur, inspirerende stadsinitiatieven zoals de Luchtsingel, en het groeiende aanbod van kunst en cultuur, horeca en uitgaansgelegenheden.”

Trots

Rotterdam is ontzettend trots op het nieuws dat de stad in de gids is opgenomen, laat wethouder Maarten Struijvenberg (Leefbaar Rotterdam, economie en werkgelegenheid) weten. „Dé autoriteit op het gebied van reizen heeft Rotterdam uitgeroepen tot een van de meest opwindende steden in de wereld op dit moment. Een groter compliment kunnen we als stad niet krijgen.”

De steden Kotor (Montenegro), Quito (Ecuador), Dublin (Ierland) en George Town (Zuid-Afrika) staan in de top-10 boven de Maasstad.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Rotterdam flikt het weer: bij beste 5 Lonely Planet
Sluiten