Metro
Metro Binnenland 23 okt 2015 / 10:31 uur

Reeën eten rouwboeketten begraafplaats Rockanje op

De Zuid-Hollandse gemeente Westvoorne wil een groot hek om de begraafplaats aan de Zeeweg in Rockanje plaatsen. De begraafplaats krijgt namelijk regelmatig bezoek van wilde reeën die de rouwboeketten opeten. Door het hek hoopt de gemeente de herten te weren.

Lees ook: Vernielingen op graf door konijnen en reeën

Bloemist Dick Hagenstijn heeft een bloemenwinkel in de buurt en krijgt vaak bestellingen voor rouwboeketten. Hij laat aan RTV Rijnmond weten dat een hek helemaal niet nodig is. Hij heeft een oplossing voor het probleem. Het idee is om bloemen neer te leggen die de herten niet lekker vinden. „Hortensia’s vinden ze niet te eten en essen lusten ze ook niet”, volgens de bloemist. „Die zijn niet zacht genoeg.”

De bloemist denkt niet dat een extra groot hek veel zal helpen. „Het zal wat minder worden. Maar dan komen er weer andere diersoorten die de boeketten opeten.”

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Reeën eten rouwboeketten begraafplaats Rockanje op
Sluiten