Carlo Doodeman
Carlo Doodeman Binnenland 16 okt 2015 / 15:27 uur

Primeur in Amsterdam met eerste 3D-brug ter wereld

Amsterdam krijgt de eerste 3D-geprinte brug ter wereld. De metalen brug komt over de gracht tussen de Oudezijds Achterburgwal en de Wallen. Deze locatie is vrijdag bekendgemaakt tijdens de opening van de bouwplaats voor de brug.

Bijzonder

Het bijzondere project wordt gerealiseerd door de Nederlandse start-up MX3D. De start-up krijgt daarbij hulp van bouwbedrijf Heijmans en de gemeente Amsterdam. De voetgangersbrug is ontworpen door Joris Laarman en wordt geprint door industriële robots die zo zijn aangepast dat ze verschillende materialen kunnen printen.

Lees ook: 3D-printer herbouwt door IS verwoeste monumenten

Voortgang

Als je de voortgang van de brug wilt volgen, dan kan dat. Op de NSDM-werf, in Amsterdam-Noord, kunnen geïnteresseerden iedere vrijdag een bezoekje brengen aan de bouwplaats. Het bezoek is echter wel op afspraak.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Primeur in Amsterdam met eerste 3D-brug ter wereld
Sluiten