Redactie Metro
Redactie Metro Binnenland 23 okt 2015

Parfum tappen in Alexander blijkt gat in de markt

Bier tappen, stroom tappen en nu ook parfum tappen. Parfumerie Equivalenza heeft een uniek concept vanuit Spanje naar winkelcentrum Alexandrium gebracht. Je kunt in de winkel namelijk je eigen parfum laten tappen. De 150 parfumsoorten zijn allemaal door de winkel zelf samengesteld. Je vindt er dus geen bekende merken.

„Een parfum kun je niet aan anderen laten zien. We bieden gewoon goede kwaliteit, dat hoeft niet persé een merk te zijn”, vertelt filiaaleigenaresse Dewi Ambarwati. „De reacties van klanten op het nieuwe concept zijn erg positief. En zeker als ze horen dat ze korting krijgen als ze hun flesje na gebruik hervullen. Het is een hele beleving.”

Lees ook: Een parfum van 20.000 euro

Met het concept wil de winkel bijdragen aan het milieu en parfum voor iedereen bereikbaar maken. „Daar hebben we geen dure campagne voor nodig”, legt Ambarwati uit. „Klanten komen terug met buren, collega’s en vrienden. We hebben ook geen onlinewinkel, want we willen gewoon persoonlijk contact hebben met onze bezoekers.” De parfumerie heeft naast vrouwen en mannengeuren ook baby –en hondenparfum. En dat de zaken goed gaan blijkt wel, want Equivalenza opent begin november een vijfde winkel in Nederland, namelijk in Leiden.

Lees ook: Parfumdief: ‘Ik dacht dat ik onzichtbaar was’

Fashionshow

De winkel betrekt ook de studenten van het Zadkine bij het concept. Ze gaan namelijk outfits ontwerpen die zijn gebaseerd op de geuren die de parfumerie verkoopt. Er worden zes outfits ontworpen, waarvan drie voor mannen en drie voor vrouwen. De mannenoutfits zijn gecreëerd op de geuren hout, kruidig en citrus. De vrouwenkleding is meer gericht op de geuren van bloemen, fruit en oriëntaal. De modellen die in de outfits lopen zijn zelf ook leerlingen van de school. De modeshow vindt dit weekend plaats.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Parfum tappen in Alexander blijkt gat in de markt
Sluiten