Daniëlle Rijsdijk
Daniëlle Rijsdijk Binnenland 19 okt 2015 / 09:57 uur

Ouders willen meer les over islam op basisschool

Een derde van de Rotterdamse ouders vindt dat er meer aandacht moet komen voor islamitische feestdagen op basisscholen. Dat blijkt uit het Nationale School Onderzoek uitgevoerd door het AD.

Zeker 36 procent van de Rotterdammers vindt dat het Suiker- en het Offerfeest op school meer aandacht moeten krijgen dan nu het geval is. Ook in de gemeente Lansingerland wordt er zo over gedacht. In andere grote steden van ons land ligt dat percentage lager. Landelijk ligt dat cijfer op 35 procent.

Islamitische feestdagen

In de regio wordt er verschillend gedacht over het opnemen van meer lesstof over islamitische feestdagen. Vooral kleinere gemeenten in de Hoeksche Waard, Cromstrijen, Binnenmaas en Korendijk, zien weinig in het plan. Zo’n 21 tot 22 procent van de ouders in die gemeenten vindt dat hun kinderen meer mee moeten krijgen van islamitische feestdagen. In Oud-Beijerland en Westvoorne vindt 34 procent van de ouders het juist wel een goed idee.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Ouders willen meer les over islam op basisschool
Sluiten