Donna van der Kolk
Donna van der Kolk Binnenland 16 okt 2015 / 16:32 uur

Ook nieuw pand Dierenbescherming wijkt voor azc

De komst van het asielzoekerscentrum in Beverwaard betekent niet alleen dat de Dierenvoedselbank in zijn bestaan wordt bedreigd, het betekent ook een streep door de plannen voor een nieuw pand van Dierenbescherming Rijnmond dat zou verrijzen op de volkstuinen aan de Edo Bergsmaweg.

Vijf jaar planning voor niets

„We voelen ons een beetje in het ootje genomen”, laat directeur van de Dierenbescherming Rinus Hitzert vrijdag aan RTV Rijnmond weten. In overleg met de toenmalige deelgemeente IJsselmode werden vijf jaar geleden afspraken gemaakt over een nieuw pand in Beverwaard ter vervanging van het huidige dierenasiel. In het nieuwe pand zouden onder meer een educatiecentrum, dierenartspraktijk en een viervoeter-, vee-, en egelopvang komen. „Vijf jaar planning kunnen we zo weggooien”, aldus de directeur. Wel was volgens de omroep onduidelijk hoe concreet die afspraken waren.

Somber

Hoewel het azc deze plannen nu dus dwarsboomt, is Hitzert niet tegen een asielzoekerscentrum. „Wij hebben niets tegen asielzoekers, wij vangen zelf asielzoekers op, maar dan die met vier poten.” De directeur maakt zich vooral zorgen om het huidige pand, omdat dat antikraak is en de Dierenbescherming er dus zonder pardon uit kan worden gezet. „Dan hebben we echt een probleem. Waren we tijdig geïnformeerd en had de gemeente meegedacht over onze plannen, dan waren we er wel uitgekomen, maar nu zie ik het even somber in.”

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Ook nieuw pand Dierenbescherming wijkt voor azc
Sluiten