Job Halkes
Job Halkes Binnenland 9 okt 2015
Leestijd: 1 minuut

‘Niet iedereen in Ommoord is tegen komst A13/A16’

Nu de A13/A16 er definitief lijkt te komen, zijn de meningen in Ommoord en Terbregge over de komst van de snelweg verdeeld. De Rotterdamse gemeenteraad stemde donderdagnacht in met de komst van de weg tussen het Terbrechtseplein en Rotterdam Airport. Maandag buigt de raad van Lansingerland zich over het plan.

Lees ook: Schultz ziet af van tol op nieuwe A13/A16

In winkelcentrum Binnenhof praten de mensen over de komst van de weg. „Als je de krant leest denk je dat er alleen maar tegenstanders van de weg wonen, maar ik ben voor hoor”, vertelt wijkbewoner Wim. „Bijna elke dag staat het vast op de A16 en A20. Het natuurlijk nooit leuk om een snelweg voor de deur te krijgen. Maar goed, vroeger was het een stortplaats.”

Ook van Anja mag de weg er best wel komen. „Ik woon straks twee straten weg van de snelweg. Maar met de aanpassingen en de schermen heb ik er wel vertrouwen in.” Volgens haar is echt niet de hele wijk tegen de snelweg. „Je hebt een groep fanatieke mensen die tegen zijn. Maar het is gewoon een drukke regio en we moeten ook vooruit.”

Ook veel tegenstand

Tegenstanders zijn er ook, zoals buurtbewoners Agnes. „Ik kijk straks eerst uit op een bouwput en daarna op een snelweg in plaats van groen. Nu kunnen we heerlijk de hond uitlaten voor de deur, maar dat kan straks niet meer. En er is al zo weinig mooi groen. Laten we dit nou in stand houden.”

De totale kosten van de aanleg komen uit op ongeveer een miljard euro. Onder het Lage Bergse Bos komt een tunnel. De planning is dat er medio 2017 wordt gestart met de aanleg.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
‘Niet iedereen in Ommoord is tegen komst A13/A16’
Sluiten