Daniëlle Rijsdijk
Daniëlle Rijsdijk Binnenland 30 okt 2015 / 08:44 uur

Metro mee met cast van Flikken Rotterdam

Flikken Rotterdam wordt ruiger en dynamischer dan de Maastrichtse variant, stellen de makers. De opnames zijn in volle gang en Metro draaide donderdag een ochtendje mee.

„We hebben al gedraaid op de Willemsbrug, op de Kop van Zuid, in de Maastunnel, op Katendrecht en bij Rotterdam The Hague Airport. Wauw, wat is Rotterdam filmisch”, lacht Erik van Rijsselt, coördinator van de politie. Van Rijsselt, die uitkijkt op het Luxor Theater en de Erasmusbrug, ondersteunt de makers in het zo realistisch mogelijk maken van de scenes. „Het moet allemaal kloppen. In Flikken Rotterdam draait het om twee rechercheteams en een officier van justitie. De verhaallijnen spelen zich af op een hoger level, want als de officier naar links wil, dan moet iedereen naar links. Ook zijn ze spannender en stressvoller, met zwaardere criminaliteit. Onderwerpen die je in het lieflijke Maastricht niet zou kunnen filmen.”

Take 100, action!

Er heerst rust op het moment van draaien. ‘Stilte op de set! Actie!’ Acteurs Mark van Eeuwen, die Dries speelt, en Cees Geel, die Stan vertolkt, wandelen het kantoor van Huub Stapel binnen. De twee mannen vragen ‘officier Stapel’, Hein Berg, om een huiszoekingsbevel. „Het is wel een beetje een jongensdroom, hoor, zwaaien met een pistool. We hebben ook echt les gehad in schieten. Gisteren hebben we op de Willemsbrug opgenomen en dan wordt de brug gewoon twee uur afgesloten”, vertelt Mark.

‘Al op Funda gekeken’

De vrouwelijke hoofdrollen worden vertolkt door Maryam Hassouni, als Lieve, en Maartje van de Wetering, als Esther. Die laatste is al verknocht aan Rotterdam. „Ik ben verliefd op de stad. Ik heb zelfs al op Funda gekeken”, lacht de blondine. „Ik vind het echt een waanzinnige stad. Je hebt zoveel kanten. Het weidse op de Kop van Zuid en die oude herenpanden in Kralingen. Het decor is een cadeau.”

Huub Stapel denkt er eveneens zo over: „Kijk eens om je heen! Mijn opa is opgegroeid in Delfshaven, dus ja: ik heb wel wat met Rotterdam. We worden hier ook zo goed geholpen door de politie. De korpsen Charlois en IJsselmonde hebben al gevraagd of we daar komen draaien.” De eerste aflevering van Flikken Rotterdam is vrijdagavond 8 januari te zien bij AVROTROS op NPO1.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Metro mee met cast van Flikken Rotterdam
Sluiten