Tahnee van Nispen
Tahnee van Nispen Binnenland 6 okt 2015
Leestijd: 2 minuten

Met Havana nog een wolkenkrabber op Wilhelminapier

Dacht je dat de Wilhelminapier al vol genoeg stond met wolkenkrabbers? Vergeet het maar, want er komt nog een 150 meter hoge toren bij in 2018. De eerste afspraken over deze toren, die de naam Havana krijgt, zijn gemaakt. Maar naast welke torens komt Havana te staan? Metro zet er vijf op een rij.

Image and video hosting by TinyPic

Bron: ANP

De Rotterdam

Hét gebouw dat De Rotterdam heet is nog net geen 150 meter hoog. De parel van de Maasstad heeft penthouses, hotelkamers en kantoren. Op 21 november 2013 ontving de gemeente Rotterdam de sleutel van het 44 verdiepingen hoge gebouw. Met de drie torens is het een van de grootste gebouwen van Nederland.

Image and video hosting by TinyPic

Bron: ANP

New Orleans

De wolkenkrabber van bijna 160 meter hoogte werd een kleine vijf jaar geleden officieel geopend. Vanaf die hoogte kun je altijd wel een mooie panorama van de stad maken. Met ruim 230 appartementen die zowel te huur als te koop zijn en meerdere voorzieningen zoals zwembad en een sportschool is het de hoogste woontoren van ons land. Ook zijn er op de 45 verdiepingen diverse kantoren gevestigd.

Image and video hosting by TinyPic

Bron: Wikimedia

Montevideo

De Montevideo is niet de hoogste toren, maar tijdens de opening eind 2005 was het dat nog wel. In de nog geen 140 meter hoge toren zitten appartementen en kantoren. Het gebouw heeft ondanks het hoogteverschil net zoveel verdiepingen als De Rotterdam.

Image and video hosting by TinyPic

Bron: BPD

Havana

De toren is er nog niet, maar vanaf 2018 kun je de toren beetje bij beetje de hoogte in zien groeien. Rond de 150 meter zal het bouwen stoppen. In dit gebouw komen ook winkels, wat niet het geval is bij de andere torens op de Wilhelminapier. Natuurlijk zijn de appartementen en de kantoren niet te missen.

Image and video hosting by TinyPic

Bron: Wikimedia

Boston en Seattle

De twee torens van 70 meter hoogte, lijken qua uiterlijk erg op de Havana. Boston en Seattle wordt momenteel nog gebouwd, maar de 250 appartementen zullen een bijzonder uitzicht krijgen over de Rijnhaven. De oplevering wordt verwacht in 2017. Boston en Seattle zijn twee losse torens die op een gebouw van vijf verdiepingen hoog staan.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Met Havana nog een wolkenkrabber op Wilhelminapier
Sluiten