Tahnee van Nispen
Tahnee van Nispen Binnenland 6 okt 2015
Leestijd: 1 minuut

Man ontdekt explosieven in kelder

Je moet er niet aan denken, explosieven in de buurt van je huis. Erger nog, een man bleek een flinke voorraad explosieven in zijn kelder te hebben staan. Hij deed de vondst zondag in zijn woning aan de Stationsweg in Hoek van Holland.

Lees ook: Explosief in Erasmus MC blijkt wekker
De man vond zo’n honderd explosieve materialen zoals buskruit, potten en raketten die waren opgeslagen in kisten. Hij schakelde de hulpdiensten in en daarna kwam de Explosieven Opruimingsdienst (EOD). De Stationsweg hoefde niet te worden afgezet want er was geen risicogevaar.

Tweede Wereldoorlog

Een deel van de spullen komen uit de Tweede Wereldoorlog. De rest van de tientallen potten, 47 raketten, 23 ontstekers en zakjes buskruit komen uit een latere periode. Een deel van de explosieven zijn al tot ontploffing gebracht, deze waren in een te slechte staat en konden niet meer worden vervoerd.

Huisvuil

In eerste instantie wilde de man de spullen weggooien bij het huisvuil. Een buurman waarschuwde hem en zei dat hij de politie moest bellen die weer de EOD inschakelde.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Man ontdekt explosieven in kelder
Sluiten