Siobian Heiblom
Siobian Heiblom Binnenland 29 okt 2015
Leestijd: 3 minuten

Lonely Planet: dit moet je zien in Rotterdam

Ook Lonely Planet vindt het: Rotterdam is de moeite waard. Rotterdammers weten de bijzondere plekjes wel te vinden, maar toeristen uit eigen land belanden al snel bij de Markthal. Zeker de moeite waard, maar deze ‘verborgen’ plekken in Rotterdam mag je eigenlijk ook niet overslaan, volgens Lonely Planet.

Lees ook: Rotterdam krijgt ook een eigen Lonely Planetgids

De Luchtsingel

Een houten voetgangersbrug van 390 meter brengt je van het centrum naar Rotterdam-Noord. Tijdens de wandeling boven Rotterdam loop je ook langs de DakAkker, het eerste oogstbare dak in Nederland. Als je dan het eindpunt hebt bereikt en in Rotterdam-Noord bent beland, vind je daar twee restaurants van meesterkok François Geurds.

De Pelgrim, Stadsbrouwerij

In de stadsbrouwerij De Pelgrim wordt het Pelgrimbier gebrouwen, op basis van zuiver Rotterdams water. Het wordt ook wel ‘vloeibaar goud uit Rotterdam’ genoemd. In de brouwerij kun je van alles leren over het brouwen van bier en proeven hoort daar natuurlijk ook bij.

https://www.instagram.com/p/7oJWjfO6P9/

Lees ook: Rotterdam flikt het weer: bij beste 5 Lonely Planet

Groos

Rotterdammers zijn apetrots, groos noemen ze dat ook wel. Vandaar ook de naam Groos voor de conceptwinkel op de Schiekade. In de winkel verkopen ze allerlei Rotterdamse producten. Sieraden, vazen, lampen en noem maar op. Zeker een bezoekje waard.

RIF010

Je moet er nog even op wachten, maar vanaf augustus 2016 kun je watersporten midden in Rotterdam. Met een speciale installatie worden de perfecte golven gecreëerd zodat je kunt surfen, suppen, kajakken en bodyboarden.

Lees ook: Column Aboutaleb: Vermelding Lonely Planet een eer

Kunsthal Rotterdam

In dit door het architectenbureau OMA van Rem Koolhaas ontworpen gebouw vind je allerlei tentoonstelling. Van elitair tot populair. Voor ieder wel wat wils. En als je het dan zat bent, kun je even een pauze nemen in het Kunsthal Café.

https://www.instagram.com/p/9Rednthrd8/

Station Hofplein

Ooit reed hier de trein van Rotterdam naar Den Haag, maar sinds de sluiting stond het station tijden leeg. Nu is er nieuw leven ingeblazen en vind je er bijzondere zaken op het gebied van muziek, eten, fashion en fitness. Daarnaast worden er activiteiten georganiseerd op het dak en rondom het terrein.

Lees ook: Logeren in Rotterdam, hier moet je zijn!

Timmerhuis

Het uit 1950 stammende Timmerhuis was een teken van hoop en wederopbouw voor Rotterdam. Momenteel staat het gebouw in de stijgers. Er wordt een nieuw deel toegevoegd door het architectenbureau OMA van Rem Koolhaas. Daar komt in 2016 ook het Museum Rotterdam in, waar je meer dan 100.000 Rotterdam gerelateerde voorwerpen kunt bekijken.

De Meent

Eén van de meest glamoureuze straten van Rotterdam. Met mode- en schoenenwinkels in het hogere segment, maar ook een aantal goede restaurants, lunchrooms, (cocktail)bars en een veel bekroonde ijssalon.

https://www.instagram.com/p/tQmUlUh1q5/

Lees ook: ‘Rotterdam is een indrukwekkende stad’

Maritiem Museum

In de oudste en grootste museumhaven van Nederland vind je het Maritiem Museum, omringd door historische schepen. Hier beleef je het verleden, heden en de toekomst van de maritieme wereld.

Witte de Withkwartier

Een bezoekje aan het Witte de Withkwartier mag zeker ook niet ontbreken als je in Rotterdam bent. Dit is het kloppende hart van de Rotterdamse kunstwereld. Overdag kun je genieten van de kunstgaleries en de nacht breng je hier door in het bruisende nachtleven.

Kijk-Kubus

De Kubuswoningen van buiten zien is al bijzonder. Maar als je echt nieuwsgierig bent, moet je een bezoekje brengen aan de Kijk-Kubus. Deze woning is speciaal ingericht om bezoekers te laten zien hoe een Kubuswoning er van binnen uitziet.

https://www.instagram.com/p/9MVpZfo2hR/

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Lonely Planet: dit moet je zien in Rotterdam
Sluiten