Daniëlle Rijsdijk
Daniëlle Rijsdijk Binnenland 26 okt 2015 / 17:19 uur

Joelia en FG Restaurant behoren tot culinaire top

Zowel het Rotterdamse restaurant Joelia van chef-kok Mario de Ridder als FG Restaurant van François Geurds staat in de top 10 van de toonaangevende culinaire gids Lekker. De Rotterdamse zaken hebben in de restaurantgids, die in totaal 500 horecazaken heeft uitgekozen, een topnotering. Joelia, dat onlangs werd geopend in het Hilton Hotel, staat het hoogst, op nummer 5.

Harmonie

„Hilton Rotterdam werd ruim een halve eeuw geleden opgetrokken met koper, marmer en Amerikaans eikenhout. Mario Ridder liet architect Stefan Bennebroek deze materialen, met messing in plaats van koper, opnieuw gebruiken om zijn droomrestaurant te realiseren. Het resultaat is oogstrelend en van een onverwachte rust in het hart van de wereldhaven. Zo ook de keuken. Nog een beetje Zwethheul, maar de gerechten zijn speelser en lichter en van een buitengewone harmonie”, aldus het juryrapport.

Overrompelend

Iets lager op de lijst, op nummer 9, staat FG Restaurant. „In zijn restaurant aan de Maas laat de begenadigde chef zijn gasten kennismaken met bijzondere smaken. Zoals piccalillyijs, of prei met aardappelmousseline, zuurdesemkrokant en oestervinaigrette. Goddelijk lekker, subtiel en overrompelend”, zo oordelen de samenstellers van de gids.

Culinaire stad

Overigens telt Rotterdam nog meer hoog genoteerde restaurants in de gids. Op plaats 18 staat Parkheuvel, plek 24 is gereserveerd voor restaurant Fred, op nummer 38 is het Wereldmuseum te vinden, Amarone staat op 56, HMB op 59. FG Food Labs, aan de Hofbogen, staat op 99.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Joelia en FG Restaurant behoren tot culinaire top
Sluiten