Tahnee van Nispen
Tahnee van Nispen Binnenland 7 okt 2015
Leestijd: 2 minuten

In veertig minuten ving Brian Boll zijn reuzekarper

Veertig minuten lang een vis aan boord hengelen, dat is hoe Spijkenisser Brian Boll (33) de op drie-na-grootste karper ter wereld heeft gevangen. Twee weken geleden ving hij de 1,21 meter lange vis in Hongarije.

Een aantal keer per jaar gaat Boll naar het buitenland om te vissen. Over een heel jaar gezien is hij vier tot zeven weken in landen zoals Frankrijk, Hongarije en België. „De laatste tijd ga ik vaak naar Hongarije. Daar zwemmen de grootste karpers van de wereld”, zegt de visser. „Op de dag dat ik deze grote vis ving, had ik al redelijk veel grote vissen gevangen.”

Lees ook: Nederlander verzint revolutionair…… vishaakje!

Samen met zijn vismaatje Rens Visser was hij al anderhalve week in Hongarije. „Binnen drie seconden weet je dat je met een grote vis te maken hebt. Dat het een goede is.”

Schepnet

De grootte van de vis werd in dit geval na zo’n veertig minuten pas duidelijk. „Het beest van 42,1 kilo en 1,21 meter lang was te groot om met het haakje op te trekken. Met een schepnet hebben we de karper op de boot gekregen”, vertelt de 33-jarige. Toen hij de hengel oppakte, leek het volgens hem alsof er een vrachtwagen aanhing.

Adrenalinekick

Zonder een adrenalinekick zou de Spijkenisser het niet al die minuten hebben kunnen volhouden. „Als je de vis aan de haak hebt, wordt er zoveel adrenaline aangemaakt dat je niet door hebt dat je al lang bezig bent met het binnenhalen. Je hebt totaal niet in de gaten dat je moe wordt. Met die kick kan je het zo twee weken volhouden. Tijdens het maken van de foto’s en het filmpje zit je ook op een grote roze wolk.”

De combinatie van rust en actie is dan ook wat vissen zo leuk maakt voor Boll. „Ik heb een vrij drukke baan en als ik aan het vissen ben, vergeet ik de hele wereld”, aldus de leidinggevende van een bouwbedrijf. „Voor een moment is het dan alleen de vis en ik. Dat is echt heerlijk.”

Obsessie

De hobby is een beetje uit de hand gelopen. „Stiekem neigt het een beetje naar een obsessie”, zegt de visser. „Ik vind het nog weleens moeilijk om de tijd goed te verdelen.” Boll heeft namelijk ook nog een gezin thuis zitten die graag aandacht wil. „Het is belangrijk dat ik mijn gezin ook de aandacht geef die het verdient.”

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
In veertig minuten ving Brian Boll zijn reuzekarper
Sluiten