Tahnee van Nispen
Tahnee van Nispen Binnenland 9 okt 2015
Leestijd: 1 minuut

Idee: grazende schapen op de Hofbogen

Schapen die de hele dag staan te grazen op de Hofbogen. Dat is wat De Viltmannen, een bedrijf dat vilt maakt van Rotterdamse wol, willen. Zij zitten in de Agniesebuurt en willen graag vilt van schapen uit de omgeving. Het voorstel van de Viltmannen werd gelanceerd op hun facebookpagina.

Lees ook: Geurds haalt Shanghai naar Rotterdamse Hofbogen

Momenteel gebeurt er niks met de Hofbogen en dat vinden de mannen jammer. „Het is tijd dat er nu wel wat gaat gebeuren en schapen zijn een prima optie”, zegt Frank Hilbrands van De Viltmannen tegen Dichtbij.nl. „Het is een haalbaar plan. Het enige wat je hoeft te doen is de lekken dichten, grasplaggen erop leggen, een afrastering eromheen zetten en een schuilhok met water voor de dieren maken.”

Omwonenden

De verwachting is dat de buurt positief zal reageren op het idee. „Er is nu al zoveel gekkigheid voorgesteld, tot pretparken aan toe, maar daar kun je weinig mee. Mensen die op 1 of 2 hoog wonen, kijken recht op die bogen. Van schapen zullen ze weinig last hebben”, aldus Hilbrands. Ook vindt hij het een leuk uitzicht voor de omwonenden. „ ik weet zeker dat het behoorlijk wat aandacht zal trekken, die schapen daar bovenop, dat is alleen maar goed voor de buurt.”

Agnieseschapen

Het idee is er, maar met de uitvoering gaan ze zich niet veel bemoeien. „ Wij maken vilt van wol, we zijn geen schaapherders.” Wel is het bedrijf geïnteresseerd in het wol van de Agnieseschapen. „ Momenteel gebruiken we al wol van Rotterdamse schapen, maar als er Agniesewol zou komen, zouden we die natuurlijk als eerste kopen en gebruiken”, vertelt Hilbrands.

https://www.facebook.com/Viltmannen/posts/759872554139643:0

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Idee: grazende schapen op de Hofbogen
Sluiten