Eva de Reus
Eva de Reus Binnenland 10 okt 2015
Leestijd: 2 minuten

Honderden kinderen uit Zuid te vinden op hockeyveld

Het begon ooit met een paar sticks en een handjevol kinderen die niets van hockey afwisten. Vijf jaar later heeft Hockeyclub Feijenoord ruim driehonderd enthousiaste leden die elke week keihard trainen om alle competities te winnen. Zaterdag vierde de club haar eerste lustrum.

Lees ook: Beeldig: Hockeyvrouwen Oranje verpletteren Italië

Apetrots is Paul Veldhuijzen, de man die vijf jaar geleden Hockeyclub Feijenoord oprichtte. Hij wilde de straatschoffies uit Rotterdam-Zuid kennis laten maken met zijn sport: hockey. Veldhuijzen deelde sticks uit en begon trainingen te geven op het kunstgrasveld van Speeltuin Afrikaanderplein. Inmiddels heeft de club een eigen veld aan de Laan op Zuid en komen er elke maand tientallen leden bij. ,,Het is echt fantastisch. Het is niet altijd makkelijk geweest, maar het gaat steeds beter”, vertelt Veldhuijzen.

Iedereen is welkom

Hockeyclub Feijenoord is niet zomaar een hockeyclub. Alles komt er bij elkaar: arm en rijk, allochtoon en autochtoon. Iedereen is welkom. Zo’n diverse club is leuk, maar levert ook af en toe problemen op. Zo is het soms lastig om genoeg ouders te vinden die de kinderen naar een uitwedstrijd willen of kunnen rijden. Veldhuijzen springt daarom ook bijna een gat in de lucht als hij hoort dat de club van een sponsor een eigen busje krijgt. ,,Dat is echt geweldig. Er kunnen gewoon acht man in!” Wat Veldhuijzen het eerste gaat doen met zijn bus, waar een groot logo van HC Feijenoord op staat? ,,Er mee door Amsterdam rijden”, lacht hij.

Image and video hosting by TinyPicRoos (6) – Mix F1,,Ik zit al bijna een jaar op hockey en het gaat erg goed. Ik heb al vijf keer gescoord. Ik vind hockey een hele leuke sport, omdat je de bal mag afpakken. Ik ben de beste van mijn team, al zijn mijn teamgenootjes ook goed hoor.”

Image and video hosting by TinyPicTina (14) – B1,,Eerst zat ik op turnen, maar dit is een veel leukere sport. Ik hoorde van deze club en heb mijzelf toen aangemeld. Daar heb ik zeker geen spijt van. Uiteindelijk wil ik meedoen aan wereldkampioenschappen, maar eerst moeten we met dit team maar eens zien te winnen.”Image and video hosting by TinyPicOctavio (15) – C1,,Ik houd van scoren. Ons team is erg goed. We staan nu op de eerste plaats. Hockey is weer eens wat anders dan voetbal. Ik speel ook piano. Ik vind hockey heel leuk, maar als ik moet kiezen, dan kies ik voor piano spelen.”

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Honderden kinderen uit Zuid te vinden op hockeyveld
Sluiten