Tahnee van Nispen
Tahnee van Nispen Binnenland 9 okt 2015
Leestijd: 1 minuut

Geen straf voor raadslid na Mekka-tweet

Er komt geen straf voor Mia Sliwinski. Het twitterende raadslid kwam in opspraak na haar tweet over het kraanongeval in Mekka, waarin ze zei: ‘Karma is a bitch’.

Lees ook: LEF Nissewaard zegt samenwerking met raadslid op

Volgens de gemeente Nissewaard is er ‘een aantal klachten’ binnengekomen, maar de raad mag hier niets mee doen. Met haar uitspraak waarin ze refereerde naar de aanslag in 2001 van moslim-extremisten in Amerika, bedoelde ze naar eigen zeggen dat het lot wreed is.

Lees ook: Lerares op non-actief door Mekka-tweet

In een besloten overleg bepaalden fractievoorzitters dat de raad de klachten moet afhandelen. De gemeenteraad mag van de juridische afdeling echter geen straf opleggen, omdat ze haar uitspraak heeft gedaan als privépersoon en niet als raadslid.

Kraanongeval

Sliwinski reageerde op het kraanongeval op 11 september dit jaar in Mekka. Hierbij vielen 107 doden. Velen hadden de boodschap van Sliwinski anders opgevat dan ze, naar eigen zeggen, had bedoeld. De uitspraak ‘Karma is a bitch’ wordt veelal gebruikt als ‘boontje komt om zijn loontje’.

Haatpagina

Sliwinski was op Twitter een naam die op die dag in vele tweets voorkwam. Ze kreeg bedreigingen en verwensingen via sociale media. Er werd zelfs een haatpagina geopend op Facebook die al snel duizenden likes had.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Geen straf voor raadslid na Mekka-tweet
Sluiten