Job Halkes
Job Halkes Binnenland 20 okt 2015 / 10:20 uur

Gebouw De Rotterdam op sokken en schoenen

Na de Markthal kun je vanaf begin volgende maand ook met De Rotterdam op je schoenen lopen. Schoenenmerk Mascolori heeft het opvallende schoeisel met bijbehorende sokken samen met Outsider Artist Laan Irodjojo van Galerie Atelier Herenplaats ontworpen.

Lees ook: Bedenkers Markthalschoen blijven succesvol

Atelier Herenplaats is een kunstwerkplaats waar mensen met beeldend talent met een verstandelijke beperking of psychiatrische achtergrond werken. De kunststroming Outsider Artist is dan ook geen bestaande stroming, maar een verzamelnaam van kunst gemaakt door deze mensen. Irodjojo is één van hen. Hij schildert het liefst wat hij ziet en dat zijn de gebouwen, schepen, vliegtuigen, treinen en bruggen van Rotterdam. Zo legde hij ook het beroemde gebouw van Rem Koolhaas vast.

Voor de mannen achter Mascolori, Raymond Landegent (29) en Jochem Grund (35), was het wel even wennen om met deze artiesten te werken. „Niet alleen bewonderen wij Laan, maar ook Galerie Atelier Herenplaats die -net als wij- als doel heeft ieders creativiteit en talent te stimuleren.” Zij legden dan ook hun persoonlijke favoriet van Laan vast op een leest en sok: ‘De Rotterdam’. “Een op en top Rotterdamse samenwerking waar wij erg trots op zijn”, aldus de ondernemers.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang donderdag de beste tips in je mailbox!

Reageer op artikel:
Gebouw De Rotterdam op sokken en schoenen
Sluiten