Siobian Heiblom
Siobian Heiblom Binnenland 8 okt 2015 / 12:37 uur

Fruitkunst: Rotterdammer tovert skyline op banaan

Voor kunst heb je lang niet altijd een doek of papier nodig, bewijst Rotterdammer Stephan Brusche. Hij tovert al vier jaar kunstwerken op fruit. Een Bert en Ernie van een mandarijn en een banaan is misschien nog wel te bedenken, maar Brusche tovert bananen om tot klassiekers van Vincent van Gogh en tot de skyline van Rotterdam.

Lees ook: Man jat twee miljoen kilo aan citrusvruchten

Het idee ontstond vier jaar geleden op kantoor. De grafisch vormgever wilde een foto maken voor Instagram, maar de kantoorplanten vond hij niet interessant genoeg voor een plaatje. „Het begon heel simpel, met een lachend gezicht op een banaan, de dag erna een chagrijnig gezicht. Na een aantal tekeningen ging ik steeds uitgebreider te werk en dat zorgde voor steeds meer mogelijkheden."

Na het tekenen eet Brusche de bananen vaak op. „Soms vragen mensen wel eens of ik het niet zonde vind dat ik de tekeningen niet kan bewaren, maar ik zie de foto meer als het eindproduct dan de banaan. Daarnaast zou mijn vrouw niet blij zijn als ik al die bananen bewaar", lacht Brusche.

Instagram

Met 35.500 volgers worden de bijna dagelijkse kunstwerken van Brusche veel bekeken. Niet alleen in Nederland is de fruitkunstenaar bekend, ook internationale media pakten het onderwerp op.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Fruitkunst: Rotterdammer tovert skyline op banaan
Sluiten