Tahnee van Nispen
Tahnee van Nispen Binnenland 7 okt 2015
Leestijd: 1 minuut

Flikken Rotterdam onverzekerd de weg op

Flikken Rotterdam heeft dit keer niet alleen boeven gepakt, maar beging zelf ook een overtreding. Dinsdag reed een ongekeurde en onverzekerde kampeerbus na afloop van de opnames over de openbare weg.

Lees ook: Rotterdammers een rol in eigen Flikken

Vlak voor het ritje was de bus nog gebruikt bij een spectaculaire actiescène waar de politie aan meewerkte. De apk van de Chevy Van Globemaster uit 1995 verliep afgelopen zomer op 13 juli. Het voertuig werd twaalf dagen later verkocht, zo blijkt uit gegevens van de Rijksdienst voor Wegverkeer (RDW). Ook is de auto niet verzekerd. De maximumstraf hiervoor is een boete van 4050 euro of een celstraf van drie maanden.

Vrijstelling

Een woordvoerster van de AVROTROS beweert tegenover het AD dat de bestuurder ‘absoluut niet’ in overtreding was. Volgens haar is er sprake van een vrijstelling vanaf de set tot het nabijgelegen basiskamp.

Fout

De fout wordt wel toegegeven door productieleider Remco Evers. „We hadden na afloop van de opnamen de groene kentekenplaten van de dealer er op moeten schroeven. Daarmee mag het voertuig wel legaal de weg op.”

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Flikken Rotterdam onverzekerd de weg op
Sluiten