Tahnee van Nispen
Tahnee van Nispen Binnenland 9 okt 2015
Leestijd: 1 minuut

Euromast als insulinespuit voor het Diabetes Fonds

De Euromast ziet er vanaf vrijdag uit als een grote insulinespuit. Het Diabetes Fonds vraagt op deze manier aandacht voor de ziekte. De hele maand oktober is de reusachtige spuit onderdeel van de Rotterdamse skyline.

Lees ook: Jaap (57) kampioen marathonlopen in het buitenland

Het fonds organiseert zaterdag ook de DiaBeatit Run, een estafetteloop van Rotterdam naar Amsterdam. De loop begint bij de 589 traptreden van de Euromast en eindigt bij het Olympisch Stadion in Amsterdam. Danser Juvat Westendorp verzorgt de warming-up en acteur Barry Atsma doet ook mee met één van de twintig teams.

Aboutaleb

Dat de aandacht voor diabetes nodig is, blijkt wel uit de cijfers. Al één op de 16 Nederlanders lijdt aan de ziekte en dit aantal blijft groeien. Burgemeester Aboutaleb roept op tot steun voor het onderzoek naar genezing. Vele patiënten, onder wie ook kinderen, zijn afhankelijk van meerdere insuline-injecties per dag. Het Diabetes Fonds streeft naar een leven zonder diabetes.

De burgemeester is enthousiast over de actie. „Een van de mooiste blikvangers van de stad, de Euromast, staat in het teken van een ingrijpende ziekte. Behandeling is levensreddend en onderzoek blijft nodig om deze chronische ziekte het hoofd te bieden”, aldus Aboutaleb. Hij is blij met de vooruitgang van de kwaliteit van het leven van diabetespatiënten. Maar hij vindt dat het nog beter kan. „Ik hoop dat deze boodschap vanaf de Euromast tot in de verre omtrek te horen zal zijn.”

Uitdaging voor iedereen die in de buurt van de Euromast komt: maak een selfie met de grootste insulinespuit ter wereld….

Gepostet von Diabetes Fonds am Freitag, 9. Oktober 2015

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Euromast als insulinespuit voor het Diabetes Fonds
Sluiten