Tahnee van Nispen
Tahnee van Nispen Binnenland 5 okt 2015
Leestijd: 1 minuut

‘Dure sportkleding ruilen om kosten te drukken’

Groeien jouw kinderen ook zo snel uit hun sportkleren? En kost dat ook bakken met geld? Daar hebben zeven studenten van de Universiteit Leiden iets op bedacht. Voor een schoolopdracht hebben zij een ruilactie van sportkleding en -materialen in Rotterdam opgezet. De naam? Switch4Sport.

Sportschoenen

Sanne Jut is een van die studenten. Het was haar idee om dit project te starten bij Rotterdamse verenigingen. „Ik merkte vroeger dat ik binnen een jaar al niet meer in mijn sportschoenen paste terwijl deze nog in goede staat waren. Het is zonde om die dan weg te gooien”, vindt de Rotterdamse.

Lees ook: Rotterdam oké met handje ophouden voor droomidee

Daarom probeert ze met deze actie de kosten voor ouders te beperken. „Sportkleding is duur en dat kan voor ouders soms een reden zijn om hun kind niet te laten sporten.” Oude kleren die nog goed zijn, kunnen worden ingeleverd in de daarvoor bestemde kliko’s. Kleding en schoenen die niet meer passen, kunnen dan geruild worden met kleren en schoeisel in de goede maat.

Hockeyclubs

Deze bakken staan tot nu toe bij twee hockeyclubs. Een bij hockeyclub Feijenoord en de andere bij Victoria in Kralingen. „Wij zijn er erg blij mee dat deze clubs zo enthousiast zijn. Ook hebben we reacties gehad van andere clubs die dit systeem ook graag willen”, zegt de 21-jarige studente.

Lees ook: Kinderkleding geïnspireerd op Rotterdam blijkt hit

Crowdfunding

De crowdfundingsactie loopt nog vijf dagen. Jut is ervan overtuigd dat het doelbedrag van 400 euro wordt gehaald. „We hebben nu al 390 euro opgehaald. Dat tientje komt echt wel goed”, zegt Jut. „Oma zou ook nog twintig euro doneren en dat moet nog worden overgemaakt. Dan gaan we er al overheen.”

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
‘Dure sportkleding ruilen om kosten te drukken’
Sluiten