Redactie Metro
Redactie Metro Binnenland 27 okt 2015
Leestijd: 2 minuten

Column Aboutaleb: Vermelding Lonely Planet een eer

De meeste Rotterdammers hoef je natuurlijk niet meer te vertellen dat ze in de mooiste stad van Nederland wonen. Sterker nog, ze zouden nog niet eens dood gevonden willen worden in een andere plaats. Alhoewel, wonen in een randgemeente, onder de rook van Rotterdam, dat kan nog net. Als ze maar uitzicht hebben op het stadion en de Maas kunnen ruiken. Toeristen zijn van harte welkom, maar als ze teleurgesteld zijn: jammer dan. Dan ga je toch lekker naar Kinderdijk, Delft en als het echt moet: naar Amsterdam? Even goede vrienden, wij redden ons wel hier.

Zo was het lange tijd, maar de tijden zijn veranderd. De laatste jaren wordt Rotterdam internationaal steeds vaker aangeprezen en dat is nu al te merken. Overal kom je avontuurlijke backpackers, ondernemende 65-plussers, cruisegangers en zakelijke reizigers tegen. De Erasmusbrug is het domein voor selfies met de Wilhelminapier op de achtergrond. In het Museumpark wandelen de kunst- en cultuurliefhebbers en in de binnenstad halen bezoekers hun hart op aan de mooie winkels.

En ik kan u vertellen dat de stad dinsdagmiddag weer een mooi compliment heeft gekregen: Rotterdam is opgenomen in de “Lonely Planet’s Best in Travel 2016”. Dat is een lijstje van topsteden die je gezien moet hebben, volgend jaar. Als de meest invloedrijke uitgever van reisgidsen dat zegt, dan weet je dat er echt iets veranderd is. Rotterdam is een volwaardige toeristische bestemming geworden. Bovendien zijn we de enige Nederlandse stad op de lijst. Dat is een grote opsteker voor hotels, horeca, winkels en alle Rotterdammers.

Ook voor die Rotterdammers die het zogenaamd niks kan schelen. Want ondertussen maken ze wel graag een praatje met die bezoekers en wijzen ze de weg naar de mooie plekken en de leuke cafés. Zo gaat dat: grote mond, klein hartje. Maar vooral: ongelofelijk trots op de stad.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Column Aboutaleb: Vermelding Lonely Planet een eer
Sluiten