Eva de Reus
Eva de Reus Binnenland 31 okt 2015

Bril naast Markthal lokt Rotterdammers naar Zuid

Ben je lekker aan het winkelen in het centrum van Rotterdam, vraagt iemand in een mega grote bril opeens of je mee gaat naar Zuid. Het kan je vandaag zomaar overkomen. Naast de Markthal staat namelijk een hele grote bril met twee schermen. Daarop is een livestream te zien ter promotie van Rotterdam-Zuid. Rotterdammers uit Noord zijn volgens een onderzoek namelijk nauwelijks in Zuid te vinden, daarom laten bekende Rotterdammers leuke plekjes in Zuid zien.

Lees ook: ‘Wereld roemt R’dam, maar bewoners kennen stad niet’

In een video van RTV Rijnmond is te zien hoe cabaretier Tim Hartog via de livestream mensen aanspreekt en vraagt of ze meegaan naar Rotterdam-Zuid. Het initiatief ZieZuid moet ervoor zorgen dat meer Rotterdammers een bezoekje brengen aan het zuidelijke gedeelte van de Maasstad. Onder inwoners van Rotterdam-Noord is Zuid nog niet echt populair. Uit het onderzoek van onderzoeksbureau Ruigrok NetPanel is gebleken dat inwoners uit Noord Rotterdam-Zuid maar een 5,6 geven.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Wekelijks het beste van Metro in je mailbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Bril naast Markthal lokt Rotterdammers naar Zuid
Sluiten