Daniëlle Rijsdijk
Daniëlle Rijsdijk Binnenland 2 okt 2015 / 13:00 uur

Boijmans brengt Bruegels’ kunst samen in Rotterdam

Alle schilderijen verzamelen! Zes meesterwerken van de schilder Pieter Bruegel de Oude komen voor het eerst in Nederland bij elkaar te hangen.

Het Rotterdamse museum Boijmans Van Beuningen brengt de doeken naar de stad voor de tentoonstelling ‘De ontdekking van het dagelijks leven – van Bosch tot Bruegel’. Dat meldt RTV Rijnmond.

Lees ook: ‘Tussen Kunst en Kitsch begaat enorme blunder’

Unieke onderneming

Het unieke aan de hele onderneming is én dat het 33 jaar geleden is dat de doeken voor het laatst bij elkaar hingen én dat de werken uit alle delen van de wereld, lees: Parijs, New York, Brussel en Wenen, moeten komen. Het paneel ‘De dronkaard in het varkenskot’ uit 1557 is zelfs helemaal voor het eerst te zien.

Kwetsbaar

Daarbij komt ook nog eens dat veel kunstwerken niet mogen reizen vanwege de kwetsbaarheid. De ‘kleine’ Toren van Babel uit 1563 is een van de bekendste werken van de kunstenaar. De tentoonstelling opent op 10 oktober en toont hoe kunstenaars in de zestiende eeuw een ‘revolutie’ in de schilderkunst ontketenden door de waan van de dag vast te leggen.

Reageer op artikel:
Boijmans brengt Bruegels’ kunst samen in Rotterdam
Sluiten