Metro
Metro Binnenland 19 okt 2015 / 18:00 uur

Bewoners Beverwaard schamen zich voor gedrag

Burgemeester Aboutaleb heeft niet alleen een excuusbrief van een bewoner uit de Rotterdamse wijk Beverwaard ontvangen, ook kreeg hij mails van bewoners die zich schamen voor het gedrag dat er is vertoond tijdens de bijeenkomst afgelopen donderdag.

Tijdens de bewonersavond over de komst van het asielzoekerscentrum kreeg Aboutaleb een aantal persoonlijke beledigingen naar zijn hoofd geslingerd. Een daarvan luidde dat pedofilie normaal is in de cultuur van de Marokkaanse burgemeester. De emoties liepen tijdens de avond hoog op. Zelfs de mobiele eenheid moest in actie komen.

Zand erover

De burgemeester ontving na die avond veel e-mails van bewoners waarin in stond dat velen het erg vonden hoe het er die avond aan toe is gegaan. Ook een man die de burgemeester tijdens de avond had beledigd, kreeg spijt. „Hij schreef naar de burgemeester dat hij uitingen had gedaan in een vlaag van verstandsverbijstering”, vertelt de woordvoerder van de burgemeester. „De burgemeester heeft zijn excuses aanvaard en aangegeven het debacle achter zich te laten. ‘Zand erover!’, is wat hij erover zei.”

Aboutaleb heeft de man uitgenodigd voor een gesprek om de komst van de zeshonderd asielzoekers op de Edo Bergsmaweg te bespreken.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Bewoners Beverwaard schamen zich voor gedrag
Sluiten