Tahnee van Nispen
Tahnee van Nispen Binnenland 9 okt 2015

Australisch topvlees in je eigen Rotterdamse keuken

Malse biefstuk kopen van sterrenrestaurantkwaliteit, het kan bij Cow Under. Het Rotterdamse bedrijf verkoopt Australisch rundvlees aan consumenten.

Hetzelfde vlees wordt geleverd aan restaurant Fred en restaurant Parkheuvel in Rotterdam. „Wij vinden dat je niet alleen in dure restaurants, maar ook thuis goed vlees moet kunnen eten”, zegt Alessandra Burgers, initiatiefnemer van Cow Under.

Lees ook: Rusland laat Roemeens rundvlees en vee niet meer toe

Sinds een jaar is het bedrijf actief. Burgers helpt ongeveer 250 klanten per maand aan een stuk vlees.

Australië

De boeren waar ze het vlees van koopt, hebben een stuk land dat net zo groot is als de provincie Utrecht. „Wij vinden het de perfecte plek voor vee. In Australië is namelijk zoveel ruimte waar de runderen kunnen lopen”, vertelt de 23-jarige Burgers.

Na een uitnodiging van de boeren, reisde Burgers af naar Australië. Daar zag ze hoe vrij de runderen zijn en hoe het er precies aan toeging.

Consumenten

Volgens de pas afgestudeerde Burgers hebben veel mensen behoefte aan kwaliteitsvlees. „Wij willen dat iedereen dit vlees thuis kan proeven, bijvoorbeeld tijdens een bijzondere gelegenheid of in het weekend.”

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang donderdag de beste leestips in je mailbox!

Reageer op artikel:
Australisch topvlees in je eigen Rotterdamse keuken
Sluiten