Eva de Reus
Eva de Reus Binnenland 24 okt 2015 / 09:46 uur

17-jarige jongen bestuurt bellend vrachtwagen

Bellen achter het stuur is niet slim, bellen achter het stuur van een vrachtwagen is nog gevaarlijker en bellen achter het stuur van een vrachtwagen en ook nog eens geen rijbewijs hebben is helemaal dom. Toch vond een 17-jarige jongen het een goed idee om de vrachtwagen van zijn baas mee te nemen om te laden in Barendrecht. De politie was minder enthousiast en gaf de bestuurder een proces-verbaal.

Lees ook: Googlewerknemer woont in vrachtwagen

De 17-jarige vrachtwagenchauffeur reed vrijdagmiddag bellend bij de groenteveiling in Barendrecht. Agenten van de verkeerspolitie zetten hem aan de kant en bij controle bleek dat de jongen minderjarig was en dus niet in het bezit van het vereiste rijbewijs.

Ook bekeuring voor de baas

Ook de werkgever van de jongen kreeg een bekeuring en rijverbod. Uit onderzoek bleek namelijk dat de baas van het gevaarlijke ritje afwist. Ook waren zowel de jongen als zijn baas in het bezit van ongeldige bestuurderskaarten.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
17-jarige jongen bestuurt bellend vrachtwagen
Sluiten