Tahnee van Nispen
Tahnee van Nispen Binnenland 15 sep 2015 / 15:00 uur

Zwanen geteisterd door mysterieuze buizen

De zwanen die zwemmen in De Rotte tussen de Linker Rottekade en de Rechter Rottekade, kunnen niet onder de Vriendenbrug door. Daar wordt de doorgang in Rotterdam-Noord geblokkeerd door buizen. Hoe die buizen daar komen, is voor de gemeente een raadsel.

Lees ook: Woonboot vast onder viaduct Noorderkanaal

Het viel buurtbewoonster Hester Timmermans op dat de eenden er wel overheen gaan, maar de zwanen er maar naast blijven zwemmen. „Het zag er zo zielig uit. De brug is altijd open geweest dus de zwanen konden hun rondje maken. Plots konden ze niet meer verder”, zegt Timmermans. Er zat altijd al één buis, maar daar konden de zwanen nog wel langs. Nu er een tweede buis bij is geplaatst, is de doorgang volledig geblokkeerd.

Twitter

De Rotterdamse tipte de gemeente Rotterdam via Twitter. Zij reageerde snel en schakelde Stadsbeheer in. Die onderzocht het verder. Via Twitter kreeg Timmermans te horen dat de boswachter zou kijken wat er aan de hand was. „Het blijft een raadsel hoe die buizen daar zijn gekomen”, zegt woordvoerder Peter van Druten van Stadsbeheer. „De buizen zijn niet geplaatst door iemand van de gemeente.”

Dat het niemand van de gemeente is geweest, vindt Timmermans maar vreemd. „ Het leken namelijk wel mensen van de gemeente”, vertelt ze.

Verwijderen

Ondanks dat het mysterie nog niet is ontrafeld, worden de buizen weggehaald. „De opdracht is om allebei de buizen te verwijderen. Die eerste buis is ook nooit door ons geplaatst, maar die stoorde niet. Daarom hebben we het toen laten zitten”, zegt Van Druten.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Zwanen geteisterd door mysterieuze buizen
Sluiten