Siobian Heiblom
Siobian Heiblom Binnenland 28 sep 2015 / 10:35 uur

#wordenwiejebent in Rotterdam

Op Rotterdam Blaak vind je vandaag de #wordenwiejebent truck. Een initiatief om werkloze jongeren aan een baan te helpen. Doe een social mediascan, praat over je studie- en werkkeuze en ga in gesprek gesprek met verschillende bedrijven die nog vacatures open hebben staan.

Lees ook: Vooral jongeren plukken vruchten herstel economie

In 5 weken tijd wil uitzendbureau Randstad met het programma #wordenwiejebent 70.000 jongeren helpen bij hun zoektocht naar werk. „Kleine tips kunnen jongeren al veel helpen. Zo is er een social mediacheck. Vaak hebben mensen niet door hoe makkelijk foto’s worden gevonden waarop je bijvoorbeeld dronken staat”, vertelt Amanda Jansen, woordvoerder van #wordenwiejebent.

Sollicitatie gesprek te pakken

Bedrijven zoals Eneco, LCC Telecom, Eqin en ABN Amro staan maandagmiddag voor de Markthal om in gesprek te gaan met de jongeren. Dat is een heel belangrijk aspect van het mobiele lab, aldus Jansen. „Als je jezelf goed weet te presenteren is er zeker een kans dat je er een sollicitatiegesprek aan overhoudt.”

De truck staat maandagmiddag tussen 12.00 en 18.00 uur op de Blaak.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
#wordenwiejebent in Rotterdam
Sluiten