Tahnee van Nispen
Tahnee van Nispen Binnenland 1 sep 2015
Leestijd: 1 minuut

Voetjes van de vloer voor duurzaam wereldrecord

Zoveel mogelijk energie opwekken door te dansen, dat is het doel van het Rotterdamse Energy Floors. Op 5 september tijdens de Wereldhavendagen op RDM Rotterdam hoopt het bedrijf een wereldrecord ‘duurzaam dansen’ neer te kunnen zetten.

Lees ook: Duitser breekt wereldrecord ‘langste verjaardag’

Het publiek krijgt de kans om van 14.00 tot 18.00 uur zoveel mogelijk energie op te wekken op muziek van verschillende Rotterdamse dj´s. Op de Sustainable Dance Floor wordt de bewegingsenergie omgezet in elektriciteit.

Wereldrecord

Op dit moment is het wereldrecord in handen van middelbare school De Boerhaave uit Deventer. Tijdens het schoolfeest in mei waren de danspassen van de leerlingen goed voor 611.334 Joules.

Duurzaamheid

Tijdens de pop-up silent disco RDM Energy Club worden gemeenten, bedrijven en grote instellingen over de hele wereld gevraagd om vier uur lang zoveel mogelijk energie op de vloer op te wekken. Energy Floors wil de duurzaamheid op een ludieke manier tastbaar maken.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Voetjes van de vloer voor duurzaam wereldrecord
Sluiten