Tahnee van Nispen
Tahnee van Nispen Binnenland 8 sep 2015 / 15:30 uur

Verse sushi van Rotterdamse producten

Rotterdamse sushi door Rotterdamse jongens, dat is Besuto Sushi. Het ondernemersduo Nick Datta en Joey van Geet was op zoek naar een nieuwe uitdaging en begon de bezorgservice. De ‘Japanse’ hapjes bevatten allemaal lokale producten.

Lees ook: Sushi van Moshi Moshi scoort een 2,7

Datta is designer en Van Geet heeft zich bezig gehouden in de haven met het laden en lossen van containers op de schepen. Beiden keken ze rond naar andere mogelijkheden. „Sushi is een trend momenteel. Ik heb het veel besteld en veel buiten de deur gegeten.” De designer begon zich te interesseren in het Japanse rijsthapje. „Ik begon te zoeken naar manieren waarop sushi wordt gerold. Toen ik het eenmaal zelf had geprobeerd, beviel dat erg goed.” Datta begon sushi te rollen voor vrienden en familie.

Bezorgservice

De eerste bestelling voor Besuto Sushi kwam binnen op donderdag 20 augustus en nu worden er al aardig wat bestellingen per avond geplaatst. „Wij hebben uitsluitend een bezorgservice. De locatie waar wij onze sushi bereiden is niet geschikt voor een ophaalservice”, vertelt oprichter Datta. Het pand bevindt zich namelijk tussen allerlei loodsen.

Rotterdamse sushi

Echte Rotterdamse sushi wordt natuurlijk niet alleen gerold door Rotterdamse jongens, maar bevat ook lokale producten. „Zodra de bestelling komt, beginnen wij met het maken ervan. Er ligt dus niks vooraf al klaar.” De producten die worden gebruikt komen bijvoorbeeld uit het tuinhuisje van een vriend van het duo. De vriend heeft een hok met kippen en „daar halen we de eieren vandaan.”

Lees ook: Lolbroeken eten voor zes personen, betalen voor twee

Ook de komkommer wordt bij de groenteboer op de hoek gehaald. Die weet immers waar de groente vandaan komt. „De sla halen we uit de tuin van mijn schoonouders en de vis komt van Schmidt Zeevis”, zegt Datta trots.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Verse sushi van Rotterdamse producten
Sluiten