Tahnee van Nispen
Tahnee van Nispen Binnenland 15 sep 2015 / 09:30 uur

Vernielingen op graf door konijnen en reeën

De daders van de elf vernielingen van het graf van Samantha Visser (28) uit Spijkenisse zijn konijnen en reeën. Dat zegt wethouder Jan-Willem Mijnans (ONS) over sommige graven op natuurbegraafplaats De Ommering in Spijkenisse.

Lees ook: Graf van dochter elf keer vernield in acht maanden

De wethouder is in gesprek gegaan met de ambtenaren die op de begraafplaats het beheer en onderhoud uitvoeren. Mijnans zegt dat het zelden voorkomt dat dieren bloemen van het graf opeten. Ook worden de vazen en kaarsjes omgestoten in hun zoektocht naar voedsel. „ Dat één graf elf keer is vernield, is voor onze mensen nieuw”, verzekert Mijnans tegen het AD.

Raadsel

Vorige week vertelde Sylvia dat het graf van haar dochter in de afgelopen maanden vaker was vernield. De kaarsjes, knuffels, bloemen en vazen zijn vernield of op andere graven gelegd. „Wij gaan uit van het werk van dieren. Maar hoe het kan dat knuffels op andere graven terechtkomen is mij ook een raadsel”, zegt de wethouder. Er wordt gedacht over maatregelen om de overlast van met name konijnen te stoppen.

Extra opgelet

De wethouder betreurt de vernielingen. „Wij vinden het jammer dat die mensen niet eerder aan de bel hebben getrokken dat er van alles kapot wordt gemaakt. Dan hadden onze mensen extra opgelet. Zij balen daar ook enorm van. De ambtenaren zetten zich er met ziel en zaligheid voor in om het op De Ommering netjes te houden.”

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang donderdag de beste tips in je mailbox!

Reageer op artikel:
Vernielingen op graf door konijnen en reeën
Sluiten